Home-Oekraïense dames
Inschrijven Reizen Tarieven
Dames 18+
Dames 37+
Dames 48+
Dames 52+
Appartementen-Hotels
Oekraïne Informatie
FAQ
Contact
Nieuws
Aljance
Internationaal huwelijks- en relatiebemiddelingsbureau
Vinnitsa

De charmante stad Vinnitsa (Vinnytsja) ligt aan de oevers van de rivier Zuidelijke Boeg (Joezhjnij Boeg) in de historische regio Podolië zo´n 260 km te zuidwesten van de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dankzij de volop aanwezige natuurlijke bronnen, waterrijke rivieren en dichte bossen was deze regio al bewoond in het Paleogeen tijdperk. Vinnitsa is een van de oudste Oekraïense steden en is ongeveer in het jaar 1363 ontstaan. 

De stad telt ca. 375.000 inwoners waarvan 76% - Oekraïeners, 20%- Russen, 1%- Joden en 3%-anders.

 


De naam Vinnitsa is waarschijnlijk afkomstig van het woord “wijn”. De stad was in het verleden bekend door de vele wijnkelders. Vinnitsa was vanaf het begin van de zestiende eeuw een belangrijke handelsstad en politiek centrum en nog steeds een van de grootste industriële en culturele steden van Oekraïne en het centrum van de Vinnitsa regio en de economische zone Podolië.In de stad zijn verschillende architectonische monumenten uit de 18e tot 20e eeuw - zoals de kathedralen en de kerken - open voor bezichtiging. De gerenoveerd St.Mykola’s kerk is een van de beste voorbeelden van houten volkskunst. Er zijn 2 theaters, 5 musea, de Filharmonische Hal en vele andere bezienswaardigheden in Vinnitsa en regio. 
 

Wat velen niet weten ook de bunker van Hitler waar hij tijdens de Tweede Wereldoorlog gedurende 2 jaar heeft verbleven. Omdat de zogenoemde Werhwolf, het geheime hoofdkwartier van Hitler, vlak bij Vinnitsa is gebouwd, was het fascistische regime vooral in deze regio bijzonder hard. Meer dan 15.000 gevangenen uit verschillende Europese landen werden voor de bouw van dit bunkercomplex gebruikt als werkkracht. Toen in 1942 dit topgeheime project was voltooid zijn uit voorzorg alle werkkrachten geëxecuteerd. Een obelisk vlak bij het dorp Kolo-Mychaylivka herinnert ons nog aan deze tragedie.

Als je in Vinnitsa bent, vergeet niet het museum van Pyrogov, de wereld beroemde chirurg en wetenschapper te bezoeken. Zijn lichaam ligt gebalsemd in het “Mausoleum”. De prachtige Botanische Tuin is ook een aanradertje. U vind daar op 80 hectare grond meer dan 300 soorten zeldzame bomen en planten. 

Vinnitsa is heel trots op haar Universiteiten, waaronder een technische universiteit, pedagogische universiteit (7000 studenten), medische universiteit (4000 studenten), universiteit van economie en handel en de agrarische universiteit. Verder vindt u er veel restaurants, supermarkten, apotheken, cafés, winkels en nachtclubs die voldoen aan de Westerse criteria en die u een uitstekende service zullen bieden.

 

Dus Vinnitsa... Een echte aanrader!!Home-Oekraïense damesInschrijven Reizen TarievenDames 18+Dames 37+Dames 48+Dames 52+ Appartementen-HotelsOekraïne InformatieFAQContactNieuws